Aglomeracija Našice kao projekt od povijesnog značaja

Zahvaljujući projektu Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice, ukupne vrijednosti 207 milijuna kuna traju radovi na aglomeraciji zbog kojih je promet reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Radnom sastanku i obilaskom radova prisustvovali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković Gelenčir,  direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski i Damir Farkaš.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba skrenuo je pozornost na velike investicije u Gradu koja će podići kvalitetu i standard te nadodao da su ova ulaganja od povijesnog značenja za Grad te najveća u Našicama – ukupne vrijednosti 207 milijuna kuna. Također, istaknuo je važnost poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Našice, te dodao da je ovo planirani tijek radova nakon uređenja trga, koji je ove godine dobio uporabnu dozvolu. Nakon sanacije magistralnog cjevovoda, započet će radovi s uređenjem i adaptacijom parkirališta u Ulici kralja Tomislava.

Direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek istaknuo je da je vrijednost projekta 207 milijuna kuna, a trenutno se radovi izvode na ruti od raskrižja Strossmayerove ulice pa do vodotornja. Planirani radovi bi trebali završiti do kraja srpnja.

Ovim radovima poboljšat će se kvaliteta života u našičkom kraju

Pomoćnik voditelja projekta EU projekta Aglomeracije Našice Damir Farkaš istaknuo je da se dovršavaju radovi na magistralnom vodovodu i ovo je jedno od 27 gradilišta u sklopu Aglomeracije Našice. Radovi su planirani za ljeto jer je to najbolji period zbog manjih gužvi u gradu. Aglomeracija je na vrhuncu svoje aktivnosti te se očekuje uspješan dovršetak svih  radova do 2023. godine.

Predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski u suradnji s gradonačelnikom, pozvao je građane na strpljenje i razumijevanje dok traju radovi jer su ovo veliki zahvati i velike investicije. Tim radovima, dodao je, poboljšat će se kvaliteta življenja, ali i da će se riješiti nepregledni pješački prijelazi i najfrekventnija raskrižja.