Ulaganje u opremu ključno za održavanje mreže

Kroz projekt „Aglomeracije Našice” stiglo je novo kombinirano vozilo u Našički vodovod d.o.o. Danas, 16. 12. 2021. u 10:00 sati, na lokaciji Našičkog vodovoda d.o.o., Ulica V. Lisinskog 63 u Našicama, obavljena je primopredaja kombiniranog vozila za čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi, zapremnine 8 m3, koja uključuje i obuku djelatnika Našičkog vodovoda d.o.o..

Vrijednost novog vozila veća je od 2 milijuna

Navedeno kombinirano vozilo nabavljeno je kroz postupak javne nabave u sklopu nabave opreme u EU projektu “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“, a njegova je vrijednost 1.930.324,00 kuna bez PDV-a, odnosno 2.412.905,00 kn s PDV-om. Tvrtka isporučitelj kombiniranog vozila je GRADATIN d.o.o. Sesvete.

Nabavkom kombiniranog vozila podići će se stupanj opremljenosti tvrtke Našički vodovod d.o.o., olakšati poslovi održavanja kanalizacijskog sustava te stvoriti preduvjete za daljnji napredak ove tvrtke. Prezentaciji novog vozila prisustvovali su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te Oto Dudjak, predsjednik Uprave Našičkog vodovoda d.o.o..

Jedan od povijesnih projekata za Našice

“Ovo kombinirano vozilo stiglo je u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“ koji je jedan od povijesnih projekata u našem gradu. On je vrijedan 208 milijuna kuna, a dio toga projekta se odnosi na šest i pol milijuna za nabavku specijaliziranih vozila, odnosno opremu za održavanje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture u gradu Našicama. Prije dvije godine smo potpisali ugovor, a godinu i pol dana je trebalo da se naprave svi uvjeti vezani za izvođenje radova. Početkom ove godine smo započeli s njima, prvo smo rješavali kanalizacijsku mrežu, odnosno njenu rekonstrukciju i izgradnju. Taj dio već duže vrijeme radi tvrtka “Ind-Eko” iz Rijeke.

Za sanaciju i održavanje te kanalizacijske mreže izuzetno je važna nabavka ovog specijalnog vozila kojeg ćemo već danas staviti u uporabu. Naglasio bih kako je sanacija kanalizacijske mreže jako bitna za naš grad jer sprečava onečišćenje podzemnih voda, ali isto tako i ulazak oborinskih voda u sustav. Uskoro ćemo imati i novih 500 kanalizacijskih priključaka, a ovo kombinirano vozilo će pomoći u otklanjanju mogućih poteškoća u kanalizacijskoj mreži te samim time će doprinijeti većoj kvaliteti živote naše zajednice.” – izjavio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Ulaganje u opremu ključno je za daljnje održavanje sustava

“Nešto ranije nego što je planirano došlo je i kombinirano vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava. Ono nam je prijeko potrebno pošto se trenutno brinemo za 130 km kanalizacije, a izgradnjom iste na području Općina Podgorač, Donja Motičina i Feričanci ta će se mreža znatno povećati. Vozilo će nam pomoći u otklanjanju problema s odvodnjom, odnosno služit će za otklanjanje problema na kanalizacijskoj mreži. Također, pomoću njega možemo locirati i kvarove na mreži zahvaljujući kamerama.

Njegova je vrijednost velika – iznosi 1.930.324,00 kuna bez PDV-a, odnosno 2.412.905,00 kn s PDV-om. Potrebni su nam i obučeni djelatnici za rad na ovom vozilu, jer prilikom intervencije u njemu moraju biti najmanje tri osobe – vozač i dva poslužitelja kako bi se usluga izvršila kvalitetno. Mi ne samo da izgrađujemo i unaprjeđujemo naš sustav nego ulažemo i u opremu koja će ga održavati, a sam sustav će biti gotov do kraja 2023. godine. Na kraju bih napomenuo kako mi je čast biti predsjednik Uprave ovog poduzeća koje vrši jednu izuzetno kvalitetnu uslugu opskrbe, odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda na području Grada Našica te na području Općina Podgorač, Donja Motičina i Feričanci.” – rekao je Oto Dudjak, predsjednik Uprave Našičkog vodovoda d.o.o..