Ugovoreni svi radovi projekta Aglomeracije Našice

U Osijeku, u vodnogospodarskom odjelu Hrvatskih voda, održan je sastanak EU projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Našice“ na temu redovitog praćenja stanja. Vidljiv je napredak na projektu, jer su ugovoreni svi radovi na projektu.

Ugovoreni svi radovi na projektu

Na sastanku kojeg je vodio Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda., izrazio je zadovoljstvo što su konačno ugovoreni svi radovi na projektu aglomeracije Našice. Nazočni su bili, pored predstavnika Hrvatskih voda, i predstavnici svih izvođača radova, nadzora, upravljanja, načelnik Donje Motičine te predstavnici krajnjeg korisnika, Našičkog vodovoda. Predsjednik uprave Našičkog vodovoda d.o.o. Oto Dudjak, zadovoljan je dinamikom postojećih radova te rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa na 2 projekta, od ukupno 27, gdje su preostali samo tehnički detalji za riješiti, s javno-pravnim tijelima, u naredna dva mjeseca.

Pored radova na Aktivnosti 1 (Dogradnja vodnokomunalne infrastrukture u gradu Našice) i Aktivnosti 2 (Sanacije sustava odvodnje grada Našice metodama bez raskopavanja), koji uglavnom teku po vremenskom planu i nema većih zaostajanja, dana 28.10.2021. ugovoreni su i radovi na Aktivnosti 3 (Dogradnja vodnokomunalne infrastrukture u općini Donja Motičina) s tvrtkom Niskogradnja Marijanović d.o.o. iz Kaptola te na Aktivnosti 4 (Dogradnja vodnokomunalne infrastrukture šireg našičkog područja) sa zajednicom ponuditelja OSIJEK-KOTEKS d.d., Osijek, Vodovod-Montaža d.o.o., Osijek i Gravia d.o.o., Osijek.

Za obje Aktivnosti 3 i 4, početni datumi na izvršavanju ugovora su 01.12.2021. i rokovi za izvršenje su 24 mjeseca za oba ugovora.

Krajnji rok za izvršenje svih ugovora i dalje nije upitan, zaključeno je na kraju sastanka. Obzirom na vremenske uvjete, koji zimi mogu biti promjenjivi, slijedi priprema izvedbene projektne dokumentacije, koja je preduvjet za samo izvođenje radova, kako bi nastavkom lijepog vremena, radovi krenuli u još većem intenzitetu.