Krajnji rok projekta Aglomeracije Našice nije upitan

U Semeljcima je održan sastanak EU projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Našice“ na temu redovitog praćenja stanja. Trenutno stanje na projektu ocijenjeno je kao odlično, velikih problema nema, a krajnji rokovi završetka projekta nisu upitni.

Radovi na terenu teku prema planu

U tijeku je rješavanje ostatka imovinsko-pravnih odnosa, dok se na drugoj strani provode radovi na terenu koji teku prema planu. Rečeno je na sastanku kojeg je i ovog puta vodio Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda. Načelno je zadovoljan izvještajima svih sudionika projekta, koji itekako dobro napreduje. Posebne je pohvale uputio nadzoru i upravljanju projekta.

Ovako velik projekt ne može biti uspješan ni u kojoj fazi provođenja, a kamoli imati učinkovitu završnicu, u kojoj najviše dobivaju građani Našica, ako svaki od aktera nije posložen na najvišoj mogućoj razini. Istinski me raduje da se na ovom projektu, što kroz nadzorni sustav, što kroz upravljanje projektom, vrlo optimistično pristupa projektu, nikako van zakonskih okvira, kako bi on bio što protočniji. Naglašavam i doprinos domaćih izvođača, Niskogradnja Marijanović d.o.o. i Gebruder d.o.o., ne presnažne tvrtke, koje stasaju baš na ovakvim projektima. Njima uz bok radi IND-EKO iz Rijeke.” – rekao je Vukmirić naglasivši kako između izvođača nema nikakvih problema. Prepoznata je i nova snaga u pristupu Našičkog vodovoda d.o.o., gdje je izuzetno doprinijela i vanjska komponenta upravljanja, preko tvrtke HIDROING d.o.o. Osijek.

Posebne pohvale upućene gradonačelniku Našica

Pohvale su upućene svim akterima, no posebno je istaknut gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba.

Posebno bih htio istaknuti jednu osobu, kojoj ne mogu dovoljno zahvaliti. Gradonačelnik Krešimir Kašuba uključivanjem u projekt donio je jedan okretno operativni moment koji je teško dovoljno istaknuti. Njegov doprinos najviše je vidljiv kroz unošenje zdrave pozitive i silne energije, čime je projekt pokrenut sa mrtve točke.” – dodao je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda pohvalivši i aktivnost načelnika općine Donja Motičina Željka Kovačevića.

Zahvaljujem svima koji su doprinijeli razvoju projekta. Izuzetno mi je drago slušati izvješća, jer projekt izuzetno dobro napreduje. Važno je i to što do sada nisam čuo niti jedan prigovor svojih sugrađana.” – rekao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Krajnji rok neupitan

Krajnji rok nikako nije upitan, zaključeno je to na kraju sastanka. Bez obzira na vremenske uvjete, koji zimi mogu biti promjenjivi, vremena je dovoljno. Aglomeracija Našice postaje pobjednički projekt koji sigurno ne može krenuti u lošem smjeru.