Održana uvodna konferencija projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice”

Danas je u Gradskoj vijećnici održana uvodna konferencija projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice” te ujedno i potpisivanje ugovora za izvođenje radova na izgradnji linijskih objekata u gradu Našicama. Projekta ukupne vrijednosti 207 milijuna 823 tisuće 212 kuna, najvećim dijelom sufinanciran je sredstvima Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u iznosu 116 milijuna 461 tisuću 394 kune. Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci.

Nazočnima u Gradskoj vijećnici obratili su se predsjednik Uprave Našičkog vodovoda d.o.o. Oto Dudjak, Josip Miletić gradonačelnik Našica, Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić te Vesna Trbojević načelnica Sektora djelatnosti javne vodoopskrbe i odvodnje Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora. Damir Farkaš, pomoćnik voditelja projekta Našičkog vodovoda d.o.o. kratkom prezentacijom je predstavio nazočnima projekt.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su Oto Dudjak, u ime korisnika projekta Našičkog vodovoda d.o.o. i Frano Marijanović, predstavnik zajednice gospodarskih subjekata Niskogradnja Marijanović d.o.o. Kaptol i Gebruder d.o.o. Bizovac.


Među ostalima, na današnjoj konferenciji bili su nazočni i zamjenik gradonačelnika Grada Našica Krešimir Žagar, načelnik Općina Donja Motičina Željko Kovačević, načelnik Općina Feričanci Marko Knežević, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić te član Uprave Našičkog vodovoda d.o.o. Mario Repinc.

Predsjednik Uprave Našičkog vodovoda Oto Dudjak izjavio je kako je danas bio veliki dan za Našički vodovod i grad Našice.

-Danas je uslijedila konferencija vezana uz ovaj projekt, a nakon toga potpisivanje ugovora s izvođačima radova na području grada Našica u vrijednosti oko 36 milijuna kuna. Nakon toga smo prisustvovati početku izvođenja radova na sanaciji odvodnje bez raskopavanja. Radi se o najsuvremenijoj metodi sanacije kvarova odvodnih cijevi, a pomoću nje ćemo riješiti probleme u odvodnji. Znamo da je odvodnja jako bitna za kvalitetu života građana i s ovom sanacijom poboljšat ćemo istu. Također počinjemo i sanaciju magistralnog vodovoda koji nam stvara probleme prilikom isporuke vode jer povremeno dolazi do pucanja cijevi. Tada dolazi do prekida isporuke vode na području općina Našice, Podgorač, Donja Motičina i Feričanci, a tom kvaru smo nedavno bili i svjedoci. Krećemo i u izgradnju nove vodospreme na postojećem vodocrpilištu, a ona će imati znatno veći kapacitet od postojeće. Samim tim ćemo smanjiti i potrošnju električne energije kao i smanjenje tlakova u samoj mreži što će dovesti do smanjenja kvarova – objasnio je Oto Dudjak i naglasio kako je ovo povijesni projekt za Našički vodovod koji će se odvijati kroz naredne tri godine i zamolio građane za strpljivost kako bi se ove investicije realizirale.

Damir Farkaš, pomoćnik voditelja projekta Našičkog vodovoda d.o.o. rekao je kako se ovaj kapitalni projekt pripremao dugi niz godina te kako je došlo i vrijeme njegovog potpisivanja i početka.

Ovo je kapitalni projekt za grad Našice i Našički vodovod kojeg smo pripremali dugi niz godina i konačno je došao taj trenutak u kojem ćemo potpisati ugovor za početak glavnih radova projekta koji se sastoji od poboljšanja vodovodne i kanalizacijske mreže. Glavni ciljevi ovog EU projekta su povećanje broja priključaka, odnosno, spajanje novih naselja na sustav odvodnje – izjavio je Damir Farkaš.