Održan radni sastanak vezan uz projekt „Aglomeracije Našice”

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održani uvodni radni sastanci vezani uz projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“. Na sastancima su usuglašeni koraci u narednom razdoblju između upravljačke jedinice, izvođača radova te nadzornog organa koji će nadzirati izvođenje radova.

Predsjednik uprave Našičkog vodovoda Oto Dudjak izjavio je kako projekt ulazi u fazu pune realizacije te da su na sastanku svi sudionici upoznati sa svim formalnim obvezama koje je potrebno ispuniti kako bi se uskladila dokumentacija te kako bi se projekt mogao realizirati. Naglasio je kako se radi o sanaciji sustava odvodnje grada Našica metodama bez raskopavanja.

Zoran Šmitran izvođač radova na projektu iz tvrtke IND-EKO Rijeka izjavio je kako će se ovim projektom unaprijediti postojeća kanalizacijska infrastruktura te je pojasnio novu modernu tehnologiju radova bez raskopavanja.

-Naša tehnologija je drugačija od redovnog načina rada. Za razliku od klasičnih iskopa i zamjene cijevi, što uzrokuje ometanje života građana, primijenit će se metoda bez iskopavanja. Znači, postojeće cijevi će se sanirati bez iskopavanja uvlačenjem novih cijevi u postojeće cijevi. Ovaj način omogućuje da radovi budu puno brže izvedeni u odnosu na klasično kopanje i zamjenu cijevi -izjavio je Zoran Šmitran te se zahvalio na ukazanom povjerenju Našičkom vodovodu.

Nakon sastanka održala se edukacija za Korisnika projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“. koju su održali predstavnici Hrvatskih voda. Damir Farkaš, zamjenik voditelja projekta rekao je kako su se na predavanju članovima jedinice detaljnije pojasnili načini provedbe samog projekta.

Nives Brnić-Levada, voditeljica i edukatorica projekta ispred posredničkog tijela razine,2 kontrolnog tijela EU projekata prihvatljivih troškova na projektu izjavila je kako je cilj edukacije bio davanje osnovnih smjernica provoditelju projekta.

-Danas smo održali prezentaciju našem korisniku provoditelju projekta Našičkom vodovodu s ciljem davanja osnovnih smjernica kako projekt što uspješnije provodili. Mi smo otvoreni za sva pitanja i za pomoć korisniku i vjerujem kako ćemo u konačnici zajedno uspješno provesti projekt -izjavila je Nives Brnić-Levada.