Priopćenje potrošačima u svezi obustave isporuke vodnih usluga Našičkog vodovoda d.o.o. Našice

Nažalost, u razdoblju od 22.-24.01.2021.godine, došlo je do dugotrajnije obustave isporuke vodnih usluga na području distributivnog područja Našičkog vodovoda d.o.o. Našice uzrokovane kvarom na magistralnom cjevovodu ” Crpilište Velimirovac” – Markovac Našički.

Prvi kvar dogodio se 22.01.2021.godine nedaleko Crpilišta, tijekom dana, te je isti saniran, slijedom čega je isporuka normalizirana u večernjim satima. Drugi kvar slijedio je 23.01.2021.godine u večernjim satima, a s obzirom na činjenicu da je postojala opasnost od nadiranja vode u stambene objekte, isporuka vode je privremeno obustavljena. Navedeni kvar saniran je sutradan, a isporuka vode normalizirana također u večernjim satima.

Djelatnici Našičkog vodovoda d.o.o. Našice sanirali su navedene kvarove i uložili sav trud kako bi do normalizacije opskrbe vodom došlo u što kraćem vremenskom razdoblju unatoč vrlo teškim uvjetima.

Ističemo kako je navedeni cjevovod u uporabi unazad 40 godina te je zamjena istoga uključena u EU projekt- “Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice” čija je vrijednost investicija 207.000.000,00 kn.  U tijeku je postupak realizacije Ugovora čije je potpisivanje predviđeno u drugoj polovini ožujka, a početak radova u travnju.

Navedeni projekt rezultirat će većom kvalitetom pružanja vodnih usluga, te ujedno i omogućiti pristup vodnim uslugama naseljima koja do sada nisu imala tu mogućnost.

Molimo potrošače za razumijevanje i zahvaljujemo na strpljenju.

S poštovanjem,

Našički vodovod d.o.o. Našice”