U Poganovcima počeli radovi na izgradnji sekundarnog cjevovoda vodoopskrbe

U Poganovcima počeli radovi na izgradnji sekundarnog cjevovoda vodoopskrbe

Danas su u Poganovcima počeli radovi na izgradnji sekundarnog cjevovoda vodoopskrbe.

Ukupna vrijednost radova izgradnje opskrbnih cjevovoda naselja Poganovci i Budimci je 2.617.476,30 kuna. Sredstva za investiciju osigurale su Hrvatske vode, Općina Podograč i Našički vodovod.

Na svečanom otvorenju radova bili su načelnik Općine Podgorač Goran Đanić sa suradnicima, općinski vijećnici, predstavnici Našičkog vodovoda i mještani naselja Poganovci.

Radove je svečano otvorio načelnik Općine Podgorač Goran Đanić koji je o ovoj važnoj investiciji za mještane naselja Poganovci između ostalog izjavio.

U Poganovcima počeli radovi na izgradnji sekundarnog cjevovoda vodoopskrbe

„Danas smo se okupili da obilježimo početak završne izgradnje sekundarnog cjevovoda za naselje Poganovci. Prije desetak godina smo imali velike probleme s opskrbom pitkom vodom gdje se to rješavalo cisternama. Ključni problem je bio riješiti vodoopskrbu cijele naše općine. Magistralni cjevovodi su izgrađeni u potpunosti, a glavni izvođač radova je bio Našički vodovod. Nakon izgradnje glavnih magistralnih vodova ostala su još dva naselja Budimci i Poganovci, a danas počinjemo izgradnju sekundarnog cjevovoda u Poganovcima. Mi se nadamo da ćemo u roku tridesetak radnih dana ako ne bude kiše to biti gotovo te će naselje Poganovci biti u potpunosti opskrbljeno s vodom. Nakon toga počinju radovi u naselju Budimci i nadamo se do kraja 2018. godine da će biti u potpunosti izgrađen cjevovod i da će ispred svake kuće u Budimcima i Poganovcima biti vodovod i svatko će se moći priključiti besplatno. Samo će se Našičkom vodovodu platiti troškovi priključnog sata. Ovo je jedan dugoročan proces i moram se zahvaliti županijskim uredima za izdavanje građevinskih dozvola, potvrda i svima onima koji su sudjelovali zaposlenicima Općine, Našičkog vodovoda, projektantima. Puno je to građevinskih dozvola, vremena, truda, financija uloženo. Mi ovo radimo desetak godina i nadamo se da ćemo krajem ove godine u potpunosti završiti izgradnju vodoopskrbe Općine Podgorač. To je cilj i Osječko – baranjske županije i Republike Hrvatske da bude ispred svake kuće pitka voda. Mi to radimo i našim izvornim sredstvima Općine i sredstvima Hrvatskih voda kojima se također zahvaljujem na suradnji. Zahvaljujem se Našičkom vodovodu i direktoru Otu Dudjaku koji je od samih početaka bio uključen u ove radove. Izuzetno mi je drago i da predzadnje naselje uskoro dobiva vodu i da ćemo uskoro imati vodu u cijeloj Općini Podgorač.”

Detaljnije o samim radovima Oto Dudjak predsjednik uprave Našičkog vodovoda je između ostalog izjavio.

„Zadovoljstvo mi je prisustvovati ovom početku radova na završetku izgradnje vodoopskrbe u Općini Podgorač. Završetkom ovih radova ćemo svakom stanovniku Općine Podgorač omogućiti pitku vodu i ovo je jedna od uspješnijih Općina. Za mjesec dana će se završiti poslovi u Poganovcima, a onda krećemo u Budimcima s izgradnjom sekundarne mreže. Prije dvije godine kada smo počeli radove na magistralnom vodu za Poganovce imali smo plan i za ove današnje radove i sada se to ostvaruje. Tu su uložena velika sredstva jer kad smo počeli radove u Općini Podgorač magistralni vod je bio do Vukojevaca i preko 25 kilometara je izgrađeno samo magistralnog vodovoda, a sada imamo izgradnju 10 i pol kilometra sekundarnog vodovoda. Oko 5200 metara je na području Poganovaca i oko 5300 na području Budimaca. Vrijednost samo ove investicije je 2 milijuna i 625 tisuća kuna, a da ne spominjem koliki su bili troškovi u ostalim naseljima Ostrošinci, Kršinci, Razbojište, Podgorač, Bijela Loza. Ako posluži vrijeme za dva mjeseca ćemo završiti ovaj veliki pothvat koji je trajao osam godina.”

U Poganovcima počeli radovi na izgradnji sekundarnog cjevovoda vodoopskrbe